Енергогарант - надійні джерела
резервного електропостачання

Якісна діагностика – це запорука надійної роботи обладнання. Сучасне діагностичне обладнання дозволяє значно підвищити якість роботи нашого сервісу, тепер ми можемо проводити тепловізійну зйомку.

Тепловізійне обстеження електрощитових полягає у скануванні та зйомці інфрачервоного випромінювання, що виходить від електрообладнання, вузлів комутації, провідників.

Тепловізійного обстеження електрощитових

Регулярне проведення тепловізійної перевірки щитових допомагає відслідковувати зміни у стані обладнання та

проведение тепловизионной проверки щитовых

 завчасно проводити ремонт або замінювати окремі елементи, не допускаючи критичного зношування. Можливість коригувати роботу мережі, виключаючи раптові поломки та призводить до помітної економії фінансових коштів. Тепловізійна зйомка розподільних шаф дозволяє виявити ділянки з ненормально підвищеною температурою – місця справжніх або потенційних дефектів обладнання. 

Тепловізійна зйомка здатна виявити такі види дефектів:

  • перегріви контактних з'єднань – зовнішніх, внутрішніх, апаратних затискачів;
  • порушення в ізоляції обмоток, кабельних закладень, кабельних муфт;
  • пошкодження у місцях пайок;
  • нерівномірний розподіл напруги;
  • порушення циркуляції масляної рідини трансформатора;
  • проблеми у роботі системи охолодження.

Діагностика може підказати рішення, в деяких випадках достатньо перемістити обладнання, що перегрівається, або забезпечити йому додаткове охолодження, щоб попередити передчасний знос апарату.

Как проводится тепловизионное обследование электрощитовыхЯк проводиться тепловізійне обстеження електрощитових

При проведенні тепловізійнного обстеження відключати обладнання щитової не потрібно, вимірювання проводяться під навантаженням. Робочий стан електромережі гарантує фактичну точність даних. Співробітник електролабораторії сканує за допомогою тепловізора досліджувану поверхню, фіксуючи результати кожної ділянки. Одночасно проводяться електричні виміри з метою визначення причин виявлених порушень розподілу температури. Результатом перевірки є теплова фотографія. Теплове зображення об'єктивно демонструє поточний технічний стан елементів щитової, а виміри уточнюють, які фактори призвели до перегріву. Такими факторами можуть бути загальне перевантаження мережі, перекіс фаз, зношеність автомата, поганий контакт та інше.

Тепловізійній діагностиці підлягають:

  • обмежувачі перенапруги та розрядники;
  • силові роз'єднувачі;
  • осередки комплектних трансформаторних підстанцій та розподільних пристроїв як внутрішньої, так і зовнішньої установки;
  • шинні системи та секції;
  • масляні/повітряні вимикачі;
  • силові та вимірювальні трансформатори;
  • генератори;
  • з'єднання та кабелі всіх типів;
  • інші електричні апарати щитової.

Послуги електролабораторії користуються попитом при оцінюванні дотримання нормативів пожежної безпеки та охорони праці, при штатній перевірці стану апаратури, при контролі енергоспоживання та аналізі втрат електроенергії.

 

Тепловізійна зйомка сонячних фотомодулів у процесі експлуатації.

Тепловизионная сьемка солнечных фото-модулейВисока якість сонячних панелей має основне значення для ефективної та довговічної роботи сонячної електростанції. Великий час безвідмовної роботи сонячних панелей є необхідною умовою для ефективного виробництва електроенергії та прибутковості інвестицій у сонячну електростанцію (окупність сонячної електростанції). Щоб гарантувати тривалу безаварійну роботу, необхідний простий та надійний метод оцінки якості сонячних панелей вже після їх монтажу та в процесі експлуатації сонячної електростанції.

Використання у виробництві сонячних панелей неякісних фотомодулів призводить до виникнення ефекту локального перегріву ділянок, що дозволяє оцінювати якість сонячних панелей за допомогою тепловізора. Використання цього методу діагностики сонячних панелей є оптимальним та має кілька переваг. Дефекти фотомодулів добре видно на тепловому зображенні та, на відміну від більшості інших методів — тепловізійні камери можна використовувати для перевірки встановлених сонячних панелей під час роботи сонячної станції.

Диагностика фотоэлектрических систем с помощью тепловизораЗа допомогою тепловізійної камери дефекти або потенційні проблеми сонячних панелей можуть бути виявлені до відмови всієї сонячної системи.

Діагностика фотоелектричних систем за допомогою тепловізора дозволяє швидко виявити дефекти на рівні осередків або всієї сонячної панелі, а також виявити можливі проблеми електричних з'єднань. Контроль якості всього сонячного поля проводяться за нормальних умов експлуатації та не вимагає відключення системи.

Перевірки за допомогою тепловізійної камери — починаючи з контролю якості сонячних панелей на етапі монтажу електростанції, потім періодичні огляди — забезпечать повний та простий моніторинг стану сонячної системи. Це дозволить отримати максимальний термін експлуатації фотоелектричної системи та максимальну ефективність.

Технічні характеристики використовуваного нами тепловізора:Профессиональные тепловизоры

Професійні тепловізори оснащені ІЧ детекторами з роздільною здатністю не менше 160 х 120 пікселів. Це пояснюється тим, що низька роздільна здатність (наприклад, 80 х 60) не дає можливості детально проаналізувати зображення та визначити дефекти. Щоб розв'язати задачу, необхідно наблизитися до об'єкта вимірювання, що часто просто неможливо через обмежений простір. 

Тепловізор testo 865 має інфрачервону роздільну здатність 160 х 120 пікселів, що дозволяє виконувати професійні вимірювання зі зручної відстані.

Прилад оснащений новими зручними функціями: асистентом шкали та асистентом відстані: 

Асистент шкали дозволяє в автоматичному режимі задати верхнє та нижнє значення шкали температур на зображенні в залежності від погодних умов та температури вимірюваного об'єкта. Ця функція дозволяє зручно порівнювати термограми. Наприклад, до та після утеплення стін будинку.    

ААсистент відстані попереджає про те, що розмір об'єкта, що вимірюється, менше, ніж розмір пікселя на екрані тепловізора.  У цьому випадку для точного вимірювання температури оператору необхідно підійти ближче до об'єкта вимірювань. 

Роздільна здатність термограм з функцією SuperResolution складає 320х240 пікселів. 

 

Технічні дані

Діапазон вимірювань

-20…+280 °C 

Термочутливість (NETD)

120 мK (0,12 °С)

Детектор

120×160 пікселів

Дисплей

3,5" LCD, 320 х 240 пікселів

Вбудований фотоапарат

ні

Пошук вологих місць

ні

Похибка

±2 °С

Робоча температура

-15...+50 °С

Габарити

219 х 96 х 95 мм

Тип батарейок

акумулятор

Вага

510 г

 

Умови проведення вимірів.

Вартість виміру договірна, залежить від поставленого завдання та часу реалізації. Якщо робота комплексна, то 1 година роботи спеціаліста становить 750грн без ПДВ. Оплата можлива як готівкою, так і за безготівковим розрахунком. Після обстеження об'єкта протягом двох днів проводиться обробка даних та видається протокол, а також рекомендації до вирішення встановлених проблем.